Tvoja intimna zona

Zašto samo pranje vodom nije dovoljno?

Mnoge žene peru svoju intimnu zonu samo vodom. Voda zaista čisti, ali ne može da očuva prirodnu ravnotežu intimne zone. Uporedi to sa ostatkom kože – ne bi je čistila, negovala i štitila samo vodom, zar ne?
Korišćenjem Lactacyd-a, pomažeš očuvanju ravnoteže svoje intimne zone, a ujedno je čistiš i osvežavaš.

Šta ukoliko osetim nelagodnost i potrebna mi je dodatna nega?

Postoje određeni trenuci kada je tvojoj intimnoj zoni potrebna dodatna nega. To može biti povezano sa smanjenom otpornošću, iritacijom, hormonskim promenama (kao što su one tokom menstruacije, trudnoće, menopauze).
Lactacyd Pharma with Antibacterials proizvod je blag, bez sapuna, formulisan kao losion za pranje sa pH vrednošću od 3.5. pH vrednost Lactacyd proizvoda obezbeđuje njen glavni sastojak mlečna kiselina, zajedno sa ostalim sastojcima. Ovaj relativno nizak pH pomaže da se očuva prirodna ravnoteža tvoje intimne zone.

Zašto je važno da koristiš poseban proizvod za intimnu zonu?

Tvoja vagina proizvodi mlečnu kiselinu, koja predstavlja prirodnu zaštitu. Hormonske promene i svakodnevne aktivnosti kao što su pranje običnim sapunom ili samo vodom, nošenje uskog ili sintetičkog donjeg veša, polni odnosi ili čak stres, mogu da poremete prirodnu ravnotežu. Lactacyd pomaže očuvanju raznoteže tvoje intimne zone, dok je u isto vreme čisti i osvežava.

Da li je vaginalni miris normalan, i ukoliko nije, šta mogu da uradim po tom pitanju?

Ženski miris je potpuno normalan i mnoge žene se susreću sa njim. Normalan miris može biti posledica znojenja, bakterija i hormonskih promena. Svakodnevno kupanje ili tuširanje toplom (ne vrućom) vodom i blagim, neiritirajućim sredstvom kao što je Lactacyd pomaže smanjenju ovih mirisa.
Ukoliko osećaš neobičan miris (na ustajalu ribu ili vrlo jak), to može da bude znak vaginalne infekcije.

Da li je normalno da imam vaginalni sekret?

Da, normalno je imati vaginalni sekret. To je način na koji se žensko telo čisti. Obično je jači i gušći u sredini menstrualnog ciklusa (oko ovulacije), i blaži i vodenastiji tokom ostatka ciklusa.

Šta znači uravnotežen vaginalni pH?

Zdrava vagina ima dobre i loše bakterije. U normalnim uslovima, preovlađuju dobre bakterije i one održavaju pH vrednost vagine između 3.8 i 4.5 (blago kisela sredina). Ali ponekad žene prolaze kroz promene koje mogu da dovedu do porasta broja loših bakterija. Kada se to dogodi, loše bakterije mogu brzo da se prošire i dovedu do vaginalne infekcije. Bakterijska vaginoza (BV) i gljivična infekcija (Candida) su najčešće. Sa BV vaginalni pH može da poraste i do 6.0, a čak i više u nekim slučajevima. Kod gljivičnih infekcija pH vrednost se ne menja.
Lactacyd proizvodi su formulisani sa pH između 3.5 i 5.2. pH vrednost Lactacyd proizvoda obezbeđuje njen glavni sastojak mlečna kiselina, u skladu sa ostalim sastojcima. Ovaj relativno nizak pH sprečava razmnožavanje loših balterija.