Životne faze

Menstruacija

Koji proizvodi mogu da se koriste tokom menstruacije?

Pod uticajem hormonskih promena tokom menstrualnog ciklusa prirodna ravnoteža intimne zone može biti privremeno narušena. Ukoliko se to dogodi Lactacyd Pharma with Antibacterials može da pomogne da se ponovo uspostavi ravnoteža.

Kako mogu da se osećam čisto i sveže tokom menstruacije?

Korišćenje Lactacyd-a tokom tuširanja pomaže ti da se osećaš čisto i sveže. Lactacyd proizvodi imaju balansiran pH koji odgovara prirodnoj kiselosti vagine. Kako bi održala čist i svež osećaj tokom spoljašnjih aktivnosti, koristi Lactacyd vlažne maramice, koje sadrže mlečnu kiselinu koja pospešuje prirodnu vaginalnu zaštitu i alantoin koji umiruje kožu.
Menjaj često uloške i tampone.

Ponekad osećam svrab pre menstruacije. Da li je to normalno?

Da, jeste. To se verovatno dešava zato što je cirkulacija krvi u vaginalnim delovima veća pre same menstruacije. Svakodnevna primena nekog od Lactacyd proizvoda za intimnu higijenu, pomoći će ti da se oslobodiš bilo kakve neugodnosti. Međutim, ukoliko svrab ne prestane nakon završetka menstruacije, moguće je da imaš infekciju koja zahteva posetu lekaru ili ginekologu.

Trudnoća

Da li Lactacyd može da se koristi tokom trudnoće?

Potpuno je bezbedno koristiti Lactacyd tokom trudnoće. On je blag, bez sapuna i napravljen za negu intimne zone. Tokom trudnoće tvoja intimna zona je posebno osetljiva. Koristi Lactacyd Pharma with Antibacterials koji pomaže u zaštiti od razvoja bakterija i održava prirodan balans intimne zone.

Da li možeš da koristiš Lactacyd redovno ako želiš da ostaneš trudna?

Apsolutno. Korišćenje Lactacyd-a ne utiče na plodnost ili kvalitet (potenciju) sperme.

Da li je bezbedno da uzimam oralne lekove i kreme ukoliko sam trudna i imam vaginalnu infekciju (koja je česta kod trudnica)?

Uvek je bezbednije da se posavetuješ sa ginekologom u vezi sa korišćenjem lekova za vaginalnu infekciju tokom trudnoće. Ukoliko sumnjaš da imaš vaginalnu infekciju tokom trudnoće, odmah se javi lekaru, kako bi mogao da te pregleda i da ti savet koji lek da koristiš.

Ukoliko sam trudna i imam vaginalnu infekciju da li treba da brinem o bebi?

Većina vaginalnih infekcija tokom trudnoće nisu štetne za bebu. Gljivične infekcije tokom trudnoće ne mogu da stignu do materice i naude bebi na bilo koji način. Sve brige koje su vezane za ove infekcije najčešće imaju veze sa majčinom nelagodnošću zbog svraba i bola.
Skorašnja istraživanja pokazuju da bakterijska vaginoza (BV) povećava šanse za prevremeni porođaj ili pobačaj. Ukoliko sumnjaš da imaš vaginalnu infekciju tokom trudnoće, poseti lekara.
Trudnice su deset puta sklonije vaginalnoj infekciji u odnosu na žene koje nisu trudne. Nivo hormona raste tokom trudnoće, što narušava normalnu vaginalnu floru i pospešuje razmnožavanje loših bakterija. Ukoliko očekuješ bebu, redovno posećuj lekara radi prevencije i momentalnog lečenja vaginalne infekcije.
1https://www.nhs.uk/Conditions/Bacterialvaginosis/Pages/Introduction.aspx

Menopauza

Koji proizvodi mogu da se koriste tokom menopauze?

Kada tvoje telo ulazi u menopauzu, proizvodi manje estrogena. Ovo uzrokuje da se vaginalni zidovi istanjuju i isušuju, a smanjeno vlaženje sluzokože dovodi do suvoće vagine. Usled smanjenja estrogena, raste pH intimne zone. Ovo smanjuje prirodnu zaštitu i čini te podložnijom iritacijama i svrabu. Tvoja intimna zona zahteva dodatnu negu.

Lactacyd Pharma Moisturizing intimna nega ima prilagođen pH i sadrži posebno odabrane sastojke kako bi se obezbedila dodatna hidratacija intimnog predela.

Da li svaka žena koja prolazi kroz menopauzu pati od vaginalne suvoće ili je to samo mit?

Vaginalna suvoća kod žena u menopauzi nije mit. Tokom menopauze, dolazi do hormonskih promena, što uključuje i smanjenje nivoa estrogena.
Pad nivoa estrogena dovodi do istanjivanja i isušivanja vaginalnih zidova. Smanjena proizvodnja vlažnosti od strane sluzokože dovodi do suvoće vagine.
Neke žene koriste hormonske dodatke kako bi ponovo uspostavile ravnotežu posle ovih promena. Lactacyd Pharma Moisturizing intimna nega ima prilagođen pH i sadrži posebno odabrane sastojke kako bi se obezbedila dodatna hidratacija intimnog predela.

Imam pojačan vaginalni sekret od kada sam ušla u menopauzu. Da li je to normalno?

Pojačan vaginalni sekret može biti znak infekcije. Ovo je posebno često kod žena u menopauzi zbog hormonske neravnoteže koja čini vaginu podložnijom bakterijskoj infekciji. Posavetuj se sa lekarom ili ginekologom u vezi sa lečenjem vaginalnih infekcija.

Kako znam da imam problem sa suvoćom vagine?

Neprijatnost može biti spoljašnja, unutrašnja ili i jedna i druga. Većina žena prvo primeti suvoću vagine kada polni odnosi postanu neprijatni ili prilikom ulaska u menopauzu. Proizvodi za vlaženje mogu da se koriste kako bi se ublažila vaginalna suvoća i intimni trenuci bili prijatniji. Lactacyd Pharma Moisturizing intimna nega ima prilagođen pH i sadrži posebno odabrane sastojke kako bi se obezbedila dodatna hidratacija intimnog predela.